Hoe veilig zijn onze geuroliën?
Jullie meest gestelde vragen over onze geuroliën (soorten en hun samenstelling) beantwoord.

Wat is geurolie en welke soorten zijn er?

Geurolie is een olie die speciaal gemaakt is om lekkere geuren te verspreiden. Het wordt meestal gebruikt om een ruimte aangenaam te laten ruiken, wat sommige geuren beter kunnen doen dan de andere. Er zijn twee soorten geuroliën beschikbaar: synthetische en essentiële.

Essentiële oliën kunnen worden gemaakt van grondstoffen zoals zaden, fruit, bladeren en schillen. Deze worden allemaal omgezet in een vloeistof (een olie) die zonder chemicaliën wordt geëxtraheerd om iets te creëren dat essentiële geurolie wordt genoemd. Dit is natuurlijk en staat bekend om zijn geneeskrachtige voordelen.

Een synthetische geurolie wordt gecreëerd door de structuur van een essentiële olie te imiteren. Alle daarin aanwezige verbindingen worden tijdens dit proces chemisch gemodificeerd.

Hoe veilig zijn onze geuroliën?

We werken met de beste parfumhuizen, dus al onze oliën zijn gegarandeerd van de hoogste kwaliteit. We zorgen er ook voor dat ze veilig zijn en voorzien van alle benodigde documentatie, wat betekent dat ze ook voldoen aan IFRA-normen. Alle geuren die wij leveren zijn 100% veilig en goedgekeurd voor het gebruik in onze geursystemen.

Wat doet IFRA en wat zijn IFRA-normen?

IFRA of de “International Fragrance Association” waakt over het veilige gebruik van geuroliën om ervoor te zorgen dat de gebruikte geuren veilig zijn voor de consument. De IFRA-normen zijn een reeks regels en voorschriften voor het gebruik van dit soort geuren en dienen als basis voor andere geurindustrieën.

De IFRA-normen vormen de basis voor het wereldwijd geaccepteerde en erkende risicobeheersysteem voor het veilige gebruik van geuringrediënten en maken deel uit van de IFRA-praktijkcode. Dit is het zelfregulerende systeem van de industrie, gebaseerd op risicobeoordelingen uitgevoerd door een onafhankelijk panel van deskundigen.

Wij gebruiken alleen 100% veilige en volgens de IFRA-normen gecertificeerde geur/oliën. 

Wat is IFRA-certificaat?

Het IFRA-certificaat bewijst dat het geurproductieproces voldoet aan de industriestandaard en stelt klanten in staat om te voldoen aan de regelgeving in verschillende landen.

Conclusie:

We hebben geuren die volledig natuurlijk of synthetisch zijn, of een mengsel van beide.

We kunnen je verzekeren dat onze geuroliën voldoen aan alle veiligheidsnormen van IFRA.

Heb je nog vragen? Contacteer ons.

Aanmelden om een reactie achter te laten
Complimenten Dag
Neem een momentje voor een complimentje