Complimenten Dag
Neem een momentje voor een complimentje

Wanneer was de laatste keer dat iemand je een oprecht compliment gaf? Niet zomaar een van die dingen die mensen zeggen om de ongemakkelijke stilte te vullen, maar een echt, oprecht compliment? 

Herinner je je de manier waarop het je dag maakte en je het gevoel gaf dat je gewaardeerd werd? Het is een heerlijk gevoel, toch?! 

Mensen worden graag gewaardeerd – en worden er vaak zelfs door gemotiveerd. Studies hebben aangetoond dat mensen die complimenten krijgen over hun werk veel meer kans hebben om hun prestaties te verbeteren dan degenen die niet worden gecomplimenteerd. 

Ontvangers van complimenten vertonen ook een verbeterde sociale interactie, evenals een verhoogde mate van algeheel geluk.  Voor degenen die een positieve impact op de wereld willen hebben, is het geven van een compliment een krachtig en gemakkelijk hulpmiddel! 

Vergeet echter niet dat lege complimenten zinloos zijn, dus het is het beste dat complimenten oprecht zijn.  

Wereld Complimenten dag is het ideale moment om dat gevoel van welzijn te delen met de mensen in de wereld om je heen. Er is niets beter dan te weten dat je een verschil maakt in het leven van anderen en dat wat je doet ertoe doet. Iemand een compliment geven op deze dag is een makkelijke manier om te beginnen! 

Complimenten geven lijkt in eerste instantie misschien moeilijk, maar dat hoeft niet zo te zijn! Echt, het is gewoon een kwestie van iets goeds observeren over een andere persoon en het vervolgens aan hen communiceren. Hoewel 61% van de mensen zegt dat complimenten hen in verlegenheid brengen, betekent dat niet dat ze ze niet hoeven te horen.  

Het uiten van bewondering en waardering zijn relationele vaardigheden die in het begin niet altijd vanzelf komen - ze moeten misschien worden geleerd. Maar met intentie en doel kunnen complimenten een belangrijk onderdeel zijn van relaties met mensen die het dagelijks leven van iedereen kunnen verbeteren. En Wereld Complimenten dag is een geweldige tijd om te oefenen!  Overweeg dit  te vieren met vrienden, familie, collega's, buren en zelfs vreemden:  

Geef verbale complimenten (uiteraard!) 

De beste manier om een compliment te geven is dat wat je zegt oprecht is. Het hoeft natuurlijk niet iets buitengewoons te zijn. Je kunt gewoon iemand laten weten dat ze hun werk goed gedaan hebben, of dat je hun outfit of nieuwe kapsel leuk vindt. 

Stuur een kaartje 

Handgeschreven kaartjes en brieven zijn sinds de uitvinding van de computer uit de boot gevallen. Maar een handgeschreven briefje of kaartje geeft altijd een persoonlijk tintje! Als je een stapel lege kaarten in je bureau of tas bewaart, kun je gemakkelijk een briefje voor iemand achterlaten, zelfs onderweg. Het hoeft niet heel lang te zijn, alleen een kort berichtje om iets leuks te zeggen.  

Andere complimenten gelegenheden

Wie gaat er niet stralen van een aardig complimentje? Elk complimentje op z’n tijd doet altijd goed.  Stuur bvb een lief complimentje naar je partner of bedank oma voor het vele oppassen! En een geurige kaars geven is ook superlief natuurlijk 😉

Wist je dat de omgevingsgeuren ook zo een “compliment” effect op mensen hebben? Meer daarover hier


Aanmelden om een reactie achter te laten
Succesverhaal van de maand
Durf op te vallen zegt Evelyn Schabon (eigenaar "Lingerie Schabon-Philippe)