Altijd een lekkere geur in huis
Onze tips

Hoe kies je de perfecte geur voor je interieur?

Het kiezen van de beste geur voor jouw huis kan een moeilijke taak worden. Er zijn zoveel geuren om uit te kiezen en je weet misschien niet zeker welke het beste zal werken. Als het om geuren gaat, zijn er veel dingen die je moet weten, een paar voorbeelden ervan:

- Welke geur ruik ik graag? - Van welke geur houdt mijn familie? - Welke geur past bij design, kleuren, meubels in mijn huis? - Hoe groot is de ruimte die geparfumeerd moet worden? -Welke sfeer wil ik creëren? 

Lees verder al onze tips en tricks.

Toepassingen van geur in huis:

- Betere stemming. Geuren beïnvloeden onze emoties. Olfactorisch geheugen is veel sterker dan visueel geheugen, omdat het direct gerelateerd is aan het limbisch systeem van de hersenen. Daarom is het handig om jouw favoriete geuren in huis te gebruiken die je zullen herinneren aan aangename gebeurtenissen en daardoor je stemming verbeteren.

- Het creëren van een passende sfeer. Geuren beïnvloeden ons welbevinden op verschillende manieren. Sommigen brengen meer energie, anderen juist - ontspannen.

- Therapeutische. B.v.b. een aromatherapie, voor verkoudheid, hoofdpijn, slapeloosheid enz.

- Gezelligheid. Goed geselecteerde geuren zullen de ruimte(s) gezelliger maken. Elke geur heeft zijn eigen karakter, jouw taak is zo een geur te kiezen die het dichtst bij je huis en de familieleden staat.

- Het neutraliseren van onaangename geuren zoals sigarettenrook, dierengeuren en meer is belangrijk om onze ruimtes een fijne sfeer te geven. Onaangename geuren kunnen worden verwijderd door het gebruik van absorberende geurneutralisatoren.

Welke geurtypes bestaan er en hun werking

- Energieboosters - motiveren, stimuleren en verbeteren je stemming. Geurenselectie samengesteld uit bergamot, mango, watermeloen, mandarijn en aardbei.

- Ontspannende – geuren die kalmeren en je helpen in slaap te vallen. Allereerst is het lavendel, ceder, de geur van een zomerweide, thee, frambozen en vanille.

- Lekkere – gezellige warme aroma's. In deze groep zijn er interieur geurcomposities met de noten van vers gezette koffie, chocolade, gebak, vanille, gember en snoep.

- Verfrissend - neutraliseren perfect eventuele onaangename geuren en zorgen voor een comfortabele sfeer. Dit zijn de aroma's van de zeebries, komkommer, witte lotus, citrus, etc.

- Andere interieurcomposities die de status van de eigenaar van het huis benadrukken, vullen de ruimte aan, creëren een bepaalde sfeer. Deze omvatten geuren met tonen van nobele boomsoorten, dure sigaren en alcohol, leer, bloemen en planten, zeegeuren.

4 manieren om te genieten van je favoriete geur

1. Neem bijvoorbeeld geurkaarsen. Zet ze op verschillende plaatsen in je huis. Enigste waar je moet opletten - doof de kaarsen goed om brand te voorkomen. Ze zijn er in verschillende vormen, maten, kleuren en geuren, evenals verschillende prijzen.

2. Sprays, parfums en spuitbussen verspreiden geur in de lucht; dit is goed voor het creëren van een snelle, tijdelijke geur. Je moet weten dat grote druppels zich kunnen afzetten op kleding, meubels en muren. Niet ideaal dus als je een dure gordijnen of een tapijt hebt liggen.

3. Je kunt de geurstokjes gebruiken om je huis lekker te laten ruiken. Ze zijn gemaakt van een natuurlijk biologisch afbreekbaar materiaal dat een aangename geur afgeeft. Je kunt ze overal neerzetten, van de keuken tot je slaapkamer, en de geur zal zich na verloop van tijd door de kamer verspreiden.

4. En tot slot : de geurmachines zijn het handigste manier om lekker geurtje in huis te halen. Ze werken automatisch. Het apparaat kan in een geschikte modus worden geprogrammeerd, zodat de machine op bepaalde uren onafhankelijk van elkaar wordt in- en uitgeschakeld. Bovendien er wordt een “koudverneveling” techniek toegepast, m.a.w. geurmachine spuit de microdeeltjes geurolie de lucht in. Daarom verspreidt de geur zich door het hele ruimte en wordt het absoluut als natuurlijk ervaren - een grote plus: er komen geen oliedeeltjes zitten op de meubels of kleding.

We bieden een reeks geuren en oplossingen voor commerciële en residentiële gebouwen. Neem gerust contact met ons op voor advies en begeleiding over hoe we de sfeer van jouw woning kunnen verbeteren.

Een geurmachine eens graag testen? Vraag hier je gratis test aan.


Aanmelden om een reactie achter te laten
De voordelen van fijne geuren in je fitnessruimte